Immunogenetics and Transplantation Lab
 

  Доц. д-р Дејан Трајков

  Доцент по имунологија

  Раководител, Институт за имунобиологија и хумана генетика (ИИБХГ), Медицински факултет, Скопје

  Поддржете не

  Вашата несебична помош на Институтот за имунобиологија и хумана генетика ќе им помогне на истражувачите да откријат лекување со коскена срцевина, трансплантација, имунотерапија и многу повеќе.

   

   

   ШИФРА

  ИСПИТУВАЊЕ

   ЦЕНА (ДЕНАРИ)

  ИМУ0001-0100

  АЛЕРГЕНИ НА ЛЕКОВИ - УНИКАП

  1.019

  ИМУ0001

  Алерген пеницилин Г (c1) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0002

  Алерген пеницилин В (c2) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0003

  Алерген апицилин (c5) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0004

  Алерген амоксицилин (c6) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0005

  Алерген цефахлор (c7) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0006

  Алерген хлорхексадин (c8) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0007

  Алерген инсулин говедски (c71) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0008

  Алерген инсулин свински (c70) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0009

  Алерген инсулин хуман (c73) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0010

  Алерген желатин (c74) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0011

  Алерген сукцинилхолин (c202) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0012

  Алерген морфиум (c260) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0013

  Алерген фолкодин (c261) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0014

  Алерген адренокортикотропен хормон (Rc206) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0015

  Алерген протамин (Rc207) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0016

  Алерген тетанусен токсоид (Rc208) - УниКАП

  1.019

  ИМУ0101-0200

  АЛЕРГЕНИ НА МИКРОКРЛЕЖИ - УНИКАП

  1.169

  ИМУ0101

  Алерген дерматофагоидес птеронисинус (d1) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0102

  Алерген дерматофагоидес фаринае (d2) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0103

  Алерген микрокрлеж од брашно и жито (Acarus siro - d70) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0104

  Алерген микрокрлеж од брашно и жито (Blomia tropicalis - d201) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0105

  Алерген дерматофагоидес микроцерас (d3) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0106

  Алерген микрокрлеж од живеалишта со влага (Euroglyphus maynei - d74) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0107

  Алерген микрокрлеж од храна, жито и прашина (Glycyphagus domesticus - d73) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0108

  Алерген микрокрлеж од сено (d71) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0109

  Алерген микрокрлеж од мувла (d72) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0110

  Алергенски дел п1 од дерматофагоидес птеронисинус (nDer p1-d202) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0111

  Алергенски дел п2 од дерматофагоидес птеронисинус (rDer p2-d203) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0112

  Алергенски дел тропомиозин од дерматофагоидес птеронисинус (rDer p10-d205) - УниКАП

  1.169

  ИМУ0201-0300

  АЛЕРГЕНИ НА  ЖИВОТИНСКИ ПРОДУКТИ - УНИКАП

  1.441

  ИМУ0201

  Алерген пердуви од папагал (Budgerigar - e78) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0202

  Алерген пердуви од канаринец (e201) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0203

  Алерген влакна од маче (e1) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0204

  Алерген влакна од куче (e5) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0205

  Алерген пердуви од кокошка (e85) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0206

  Алерген влакна од крава (e4) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0207

  Алерген пердуви од патка (e86) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0208

  Алерген пердуви од врапче (е214) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0209

  Алерген пердуви од гуска (е70) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0210

  Алерген влакна од коњ (е3) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0211

  Алерген глушец (е88) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0212

  Алерген пердуви од папагал (Parakeet - e196) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0213

  Алерген пердуви од папагал (e213) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0214

  Алерген пердуви од гулаб (e215) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0215

  Алерген пердуви од мисирка (e89) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0216

  Алерген смеша од животински влакна (ex1 - e1, e3, e4, e5) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0217

  Алерген смеша од пердуви (ex71 - e70, е85, е86, е89) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0218

  Алерген смеша од пердуви (ex73 - e70, е85, е86, e213) - УниКАП

  1.441

  ИМУ0301-0400

  АЛЕРГЕНИ ОД ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК - УНИКАП

  1.232

  ИМУ0301

  Алерген јаболко (f49) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0302

  Алерген праска (f237) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0303

  Алерген аспарагус (f261) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0304

  Алерген модар патлиџан (f262) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0305

  Алерген авокадо (f96) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0306

  Алерген банана (f92) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0307

  Алерген цвекло (f319) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0308

  Алерген капина (f211) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0309

  Алерген боровинка (f288) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0310

  Алерген брокула (f260) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0311

  Алерген зелје (f217) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0312

  Алерген зелка (f216) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0313

  Алерген морков (f31) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0314

  Алерген карфиол (f291) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0315

  Алерген целер (f85) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0316

  Алерген цреша (f242) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0317

  Алерген краставица (f244) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0318

  Алерген урма (f289) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0319

  Алерген копар (f276) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0320

  Алерген смоква (f328) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0321

  Алерген лук (f47) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0322

  Алерген грозје (f259) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0323

  Алерген грејпфрут (f209) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0324

  Алерген киви (f84) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0325

  Алерген лимон (f208) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0326

  Алерген марула (f215) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0327

  Алерген азијска цреша (f348) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0328

  Алерген мандарина (f302) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0329

  Алерген манго (f91) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0330

  Алерген диња (f87) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0331

  Алерген маслинка црна (f342) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0332

  Алерген кромид (f48) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0333

  Алерген портокал (f33) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0334

  Алерген пaпaja (f293) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0335

  Алерген праска (f95) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0336

  Алерген круша (f94) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0337

  Алерген јапонско јаболко (f301) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0338

  Алерген ананас (f210) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0339

  Алерген слива (f255) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0340

  Алерген компир (f35) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0341

  Алерген тиква (f225) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0342

  Алерген малина (f343) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0343

  Алерген рибизла (f322) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0344

  Алерген шипинки (f330) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0345

  Алерген спанаќ (f214) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0346

  Алерген јагода (f44) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0347

  Алерген сладок компир (f54) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0348

  Алерген домат (f25) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0349

  Алерген лубеница (f329) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0350

  Алерген пиперка (f218) - УниКАП

  1.232

  ИМУ0401-0500

  АЛЕРГЕНИ ОД СЕМЕ, МЕШУНКИ И АПЕТИСАНИ - УНИКАП

  1.182

  ИМУ0401

  Алерген бадем (f20) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0402

  Алерген јачмен (f6) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0403

  Алерген бразилски орев (f18) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0404

  Алерген леќа (f11) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0405

  Алерген индиски орев (f202) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0406

  Алерген леблебија (f309) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0407

  Алерген кокос (f36) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0408

  Алерген просо (f55) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0409

  Алерген глутен (f79) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0410

  Алерген грашок (f315) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0411

  Алерген лешник (f17) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0412

  Алерген грав (f182) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0413

  Алерген лен (f333) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0414

  Алерген пченка (f8) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0415

  Алерген овес (f7) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0416

  Алерген кикирики (f13) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0417

  Алерген семе од тиква (f226) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0418

  Алерген ориз (f9) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0419

  Алерген рж (f5) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0420

  Алерген сусам (f10) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0421

  Алерген соја (f14) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0422

  Алерген орев (f256) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0423

  Алерген пченица (f4) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0424

  Алерген бел грав (f15) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0425

  Алерген боранија (f12) - УниКАП

  1.182

  ИМУ0501-0600

  АЛЕРГЕНИ ОД ПОЛЕН ТРЕВА - УНИКАП

  1.129

  ИМУ0501

  Алерген полен од обична миризлива трева (g1) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0502

  Алерген полен од обичен троскот (g2) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0503

  Алерген полен од обична ежовка (g3) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0504

  Алерген полен од ливадска трева (g4) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0505

  Алерген полен од повеќегодишен рајграс, љуљ (g5) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0506

  Алерген полен од мачкина опашка (g6) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0507

  Алерген полен од обична трска (g7) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0508

  Алерген полен од ливадарка (g8) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0509

  Алерген полен од плевица (g9) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0510

  Алерген поленод метла (g10) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0511

  Алерген полен од класица (g11) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0512

  Алерген полен од култивиран рж (g12) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0513

  Алерген полен од волнеста медовица (g13) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0514

  Алерген полен од овес (g14) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0515

  Алерген полен од пченица (g15) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0516

  Алерген полен од лисичја опашка (g16) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0517

  Алерген полен од троскот (g17) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0518

  Алерген полен од див рајграс (g70) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0519

  Алерген полен од тросковидна светливка (g71) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0520

  Алерген полен од јачмен (g201) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0521

  Алерген полен од пченка (g202) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0522

  Алерген смеша полен од трева (gx1 = g3, g4, g5, g6, g8) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0523

  Алерген смеша полен од трева (gx2 = g2, g5, g6, g8, g10, g17) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0524

  Алерген смеша полен од трева (gx3 = g1, g5, g6, g12, g13) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0525

  Алерген смеша полен од трева (gx4 = g1, g5, g7, g12, g13) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0526

  Алерген смеша полен од трева (gx6 = g2, g5, g10, g11, g13, g17) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0601-0700

  АЛЕРГЕНИ ОД ПОЛЕН ДРВО - УНИКАП

  1.129

  ИМУ0601

  Алерген полен од јавор (t1) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0602

  Алерген полен од евла,бела (t2) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0603

  Алерген полен од бреза (t3) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0604

  Алерген полен од леска (t4) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0605

  Алерген полен од бука (t5) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0606

  Алерген полен од смрека (t6) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0607

  Алерген полен  од даб (t7) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0608

  Алерген полен од брест (t8) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0609

  Алерген полен од маслинка (t9) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0610

  Алерген полен од орев (t10) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0611

  Алерген полен од платан,чинар (t11) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0612

  Алерген полен од врба, ива (t12) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0613

  Алерген полен од црна топола (t14) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0614

  Алерген полен од јасен (t15) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0615

  Алерген полен од бел бор (t16) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0616

  Алерген полен од јапонски кедар (t17) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0617

  Алерген полен од еукалиптус (t18) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0618

  Алерген полен од акација (t19) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0619

  Алерген полен од кипарис (t23) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0620

  Алерген полен од црница, дудинка (t70) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0621

  Алерген полен од кралска палма (t72) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0622

  Алерген полен од бор (t73) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0623

  Алерген полен од липа (t208) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0624

  Алерген полен од жива ограда (t210) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0625

  Алерген смеша полен од дрва (tx1 = t1, t3, t7, t8, t10)  - УниКАП

  1.129

  ИМУ0626

  Алерген смеша полен од дрва  (tx4 = t7, t8, t11, t12, t14) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0627

  Алерген смеша полен од дрва (tx5 = t2, t4, t8, t12, t14) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0628

  Алерген смеша полен од дрва (tx6 = t1, t3, t5, t7, t10) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0629

  Алерген смеша полен од дрва (tx8 = t1, t3, t4, t7, t11) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0630

  Алерген смеша полен дрва (tx9 - t2, t3, t4, t7, t12) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0631

  Алерген смеша полен од дрва (tx10 = t2, t3, t4, t15) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0701-0800

  АЛЕРГЕНИ ОД ПОЛЕН КОРОВ - УНИКАП

  1.129

  ИМУ0701

  Алерген полен од амброзија (w1)  - УниКАП

  1.129

  ИМУ0702

  Алерген полен од западна амброзија (w2)  - УниКАП

  1.129

  ИМУ0703

  Алерген полен од џиновска амброзија (w3) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0704

  Алерген полен од лажна амброзија (w4) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0705

  Алерген полен од пелин (w5) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0706

  Алерген полен од црн пелин (w6) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0707

  Алерген полен од маргарита (w7) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0708

  Алерген полен од глуварче (w8) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0709

  Алерген полен од тегавец (w9) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0710

  Алерген полен од дива лобода (w10) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0711

  Алерген полен од соленка (w11) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0712

  Алерген полен од златица (w12) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0713

  Алерген полен од бутрак (w13) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0714

  Алерген полен од штир (w14) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0715

  Алерген полен од лобода (w15) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0716

  Алерген полен од киселец (w18) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0717

  Алерген полен од рушитлка (w19) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0718

  Алерген полен од коприва  (w20) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0719

  Алерген полен од рушителка (w21) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0720

  Алерген смеша полен од коров (wx1 = w1, w6, w9, w10, w11) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0721

  Алерген смеша полен од коров (wx2 = w2, w6, w9, w10, w15) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0722

  Алерген смеша полен од коров (wx3 = w6, w9, w10, w12, w20) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0723

  Алерген смеша полен од коров (wx5 = w1, w6, w7, w8, w12) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0724

  Алерген смеша полен од коров (wx6 = w9, w10, w11, w18) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0725

  Алерген смеша полен од коров (wx7 = w7, w8, w9, w10, w12) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0726

  Алерген смеша полен од коров (wx209 = w1, w2, w3) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0801-0900

  АЛЕРГЕНИ ОД МИКРООРГАНИЗМИ - УНИКАП

  1.129

  ИМУ0801

  Алерген penicillium notatum (m1) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0802

  Алерген cladosporium herbarum (m2) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0803

  Алерген aspergillus fumigatus (m3) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0804

  Алерген candida albicans (m5) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0805

  Алерген alternaria alternata (m6) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0806

  Алерген setomelanomma rostrata (m8) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0807

  Алерген смеша од мувла (mx2 = m1, m2, m3, m6) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0808

  Алерген смеша од мувла (mx2 = m1, m2, m3, m6, m8) - УниКАП

  1.129

  ИМУ0901-1000

  АЛЕРГЕНИ ОД ЖИВОТИНСКО ПОТЕКЛО - УНИКАП

  1.072

  ИМУ0901

  Алерген белка од јајце (f1) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0902

  Алерген жолчка од јајце (f75) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0903

  Алерген млеко (f2) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0904

  Алерген млеко варено (f231) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0905

  Алерген риба (f3) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0906

  Алерген свинско месо (f26) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0907

  Алерген телешко месо (f27) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0908

  Алерген пилешко месо (f83) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0909

  Алерген мисиркино месо (f284) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0910

  Алерген алфа лакталбумин (f76) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0911

  Алерген бета лактоглобулин (f77) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0912

  Алерген казеин (f78) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0913

  Алерген чадено сирење (f81) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0914

  Алерген мувлосано сирење (f82) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0915

  Алерген рак (f24) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0916

  Алерген школка (f37) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0917

  Алерген туна (f40) - УниКАП

  1.072

  ИМУ0918

  Алерген лосос (f41) - УниКАП

  1.072

  ИМУ1001-1100

  РАЗЛИЧНИ АЛЕРГЕНИ ОД ХРАНА - УНИКАП

  950

  ИМУ1001

  Алерген какао (f93) - УниКАП

  950

  ИМУ1002

  Алерген мед (f247) - УниКАП

  950

  ИМУ1003

  Алерген квасец (f45) - УниКАП

  950

  ИМУ1004

  Алерген печурка (f212) - УниКАП

  950

  ИМУ1101-1200

  АЛЕРГЕНИ ОД СМЕШИ НА ХРАНА - УНИКАП

  1.145

  ИМУ1101

  Алерген смеша од апетисани (fx1 = f13, f17, f18, f20, f36) -  УниКАП

  1.145

  ИМУ1102

  Алерген смеша од морски плодови (fx2 = f3, f24, f37, f40, f41) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1103

  Алерген смеша од житарици (fx3 = f4, f7, f8, f10, f11) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1104

  Алерген смеша од храна (fx5 = f1, f2, f3, f4, f13, f14) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1105

  Алерген смеша од зеленчук (fx7 = f25, f45, f47, f48, f85) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1106

  Алерген смеша од храна (fx8 = f17, f18, f33, f49, f93) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1107

  Алерген смеша од овошје (fx9 = f20, f84, f87, f92, f259) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1108

  Алерген смеша од месо (fx10 = f26, f27, f75, f83, f284) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1109

  Алерген смеша од храна (fx11 = f8, f12, f15, f31, f260) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1110

  Алерген смеша од храна (fx12 = f5, f9, f35, f212, f225) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1111

  Алерген смеша од храна (fx13 = f12, f15, f31, f35) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1112

  Алерген смеша од зеленчук (fx14 = f25, f214, f216, f218) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1113

  Алерген смеша од овошје (fx15 = f33, f49, f92, f95) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1114

  Алерген смеша од овошје (fx16 = f44, f94, f208, f210) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1115

  Алерген смеша од овошје (fx17 = f49, f92, f94, f95) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1116

  Алерген смеша од житарици (fx18 = f12, f13, f14) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1117

  Алерген смеша од зеленчук (fx19 = f31, f35, f214, f244) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1118

  Алерген смеша од житарици (fx20 = f4, f5, f6, f9) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1119

  Алерген смеша од овошје (fx21 = f84, f87, f92, f95, f210) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1120

  Алерген смеша од месо (fx23 = f26, f27, f83, f284) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1121

  Алерген смеша од храна (fx24 = f17, f24, f84, f92) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1122

  Алерген смеша од храна (fx25 = f10, f45, f47, f85) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1123

  Алерген смеша од храна (fx27 = f3, f4, f13, f17) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1124

  Алерген смеша од храна (fx28 = f10, f24, f27, f84) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1125

  Алерген смеша од овошје (fx29 = f33, f208, f209, f302) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1126

  Алерген смеша од овошје (fx30 = f84, f91, f92, f96, f293) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1127

  Алерген смеша од овошје (fx31 = f49, f94, f95, f242, f255) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1128

  Алерген смеша од месо (fx73 = f26, f27, f83) - УниКАП

  1.145

  ИМУ1201-1300

  АЛЕРГЕНИ ОД ДОМАШНА ПРАШИНА - УНИКАП

  1.129

  ИМУ1201

  Алерген домашна прашина (h2) - УниКАП

  1.129

  ИМУ1202

  Алерген смеша од домашна прашина (hx2 = h2, d1, d2, i6) - УниКАП

  1.129

  ИМУ1301-1400

  АЛЕРГЕНИ ОД ИНЕСКТИ И ОТРОВИ - УНИКАП

  876

  ИМУ1301

  Алерген отров од пчела (i1) - УниКАП

  876

  ИМУ1302

  Алерген отров од оса (i3) - УниКАП

  876

  ИМУ1303

  Алерген отров од стршлен (i5) - УниКАП

  876

  ИМУ1304

  Алерген комарец (i71) - УниКАП

  876

  ИМУ1305

  Алерген бубашваба (i6) - УниКАП

  876

  ИМУ1401-1500

  ПРОФЕСИОНАЛНИ АЛЕРГЕНИ - УНИКАП

  1.132

  ИМУ1401

  Алерген памук (o1) - УниКАП

  1.132

  ИМУ1402

  Алерген латекс (k82) - УниКАП

  1.132

  ИМУ1501-1600

  АЛЕРГЕНИ ЗА СЕПЦИФИЧНИ ИгА и ИгГ - УНИКАП

  1.002

  ИМУ1501

  Алерген глијадин (Gf98) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1502

  Алерген глијадин (Af98) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1503

  Алерген алфа лакталбумин (Gf76) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1504

  Алерген алфа лакталбумин (Af76) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1505

  Алерген бета лактоглобулин (Gf77) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1506

  Алерген бета лактоглобулин (Af77) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1507

  Алерген казеин (Gf78) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1508

  Алерген казеин (Af78) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1601-1700

  АЛЕРГЕНИ ЗА СПЕЦИФИЧЕН ИгГ4 - УНИКАП

  1.002

  ИМУ1601

  Алерген ИгГ4 алфа лакталбумин (AGf76) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1602

  Алерген ИгГ4 бета лактоглобулин (AGf77) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1603

  Алерген ИгГ4 казеин (AGf78) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1604

  Алерген ИгГ4 полен дрва (бреза - Gt3) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1605

  Алерген ИгГ4 отров од оса (Gi3) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1606

  Алерген ИгГ4 белка од јајце (Gf1) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1607

  Алерген ИгГ4 отров од пчела (Gi1) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1608

  Алерген ИгГ4 полен од мачкина опашка - Gg6) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1609

  Алерген ИгГ4 дерматофагоидес птеронисинус (Gd1) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1610

  Алерген ИгГ4 дерматофагоидес фаринае (Gd2) - УниКАП

  1.002

  ИМУ1701

  Еозинофилен катјонски протеин - УНИКАП

  908

  ИМУ1702

  Триптаза- УНИКАП

  908

  ИМУ1703

  Вкупен ИгЕ - УНИКАП

  908

  ИМУ1704

  Фадиатоп-до 4 год-УНИКАП

  908

  ИМУ1705

  Фадиатоп  -УНИКАП

  908

  ИМУ2001-ИМУ2100

  ПРОТЕИНИ НА АКУТНА ФАЗА ВО СЕРУМ, УРИНА И ЦЕРЕБРОСПИНАЛНА ТЕЧНОСТ - НЕФЕЛОМЕТРИЈА

  1.197

  ИМУ2001

  Алфа-1-антитрипсин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2002

  Алфа-1-кисел гликопротеин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2003

  Аполипопротеин А1 - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2004

  Аполипопротеин Б - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2005

  Аполипопротеин А2 - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2006

  Аполипопротеин Е - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2007

  Ретинол врзувачки протеин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2008

  Капа ланец / серум - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2009

  Ламбда ланец / серум - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2010

  Капа ланец / урина - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2011

  Ламбда ланец / урина - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2012

  Однос капа/ламбда-серум-нефелометрија

  1.197

  ИМУ2013

  Однос капа/ламбда-урина-нефелометрија

  1.197

  ИМУ2014

  Липопротеин (а) - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2015

  Феритин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2016

  Реума фактор - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2017

  Тотален протеин /серум- нефелометрија

  1.197

  ИМУ2018

  Ц реактивен протеин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2019

  Алфа-2-макроглобулин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2020

  Ц3ц - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2021

  Ц4 - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2022

  Церулоплазмин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2023

  Албумин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2024

  Фибриноген - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2025

  Хаптоглобин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2026

  Ц1 инактиватор - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2027

  Трансферин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2028

  Преалбумин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2029

  Растворлив трансферин рецептор - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2030

  Хемопексин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2031

  ИгЕ - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2032

  АДН-аза Б - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2033

  Бета 2 микроглобулин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2034

  Миоглобин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2035

  Цистатин Ц - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2036

  САА - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2037

  Бета протеин во трагови - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2038

  Антитромбин 3 - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2039

  Плазминоген - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2040

  Фибронектин - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2041

  ИгГ / урина - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2042

  Трансферин / урина - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2043

  Албумин / урина - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2044

  Тотален протеин / урина - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2045

  Алфа 2 микроглобулин / урина - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2046

  Бета 2 микроглобулин / урина - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2047

  ИгГ/ цереброспинална течност - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2048

  ИгА/ цереброспинална течност - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2049

  ИгМ/ цереброспинална течност - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2050

  Албумин / цереброспинална течност - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2051

  Алфа 2 макроглобулин / цереброспинална течност- нефелометрија

  1.197

  ИМУ2052

  Тотален протеин / цереброспинална течност - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2101-ИМУ2200

  ИМУНОГЛОБУЛИНСКИ КЛАСИ И ПОТКЛАСИ - НЕФЕЛОМЕТРИЈА

  1.197

  ИМУ2101

  ИгГ - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2102

  ИгГ1 - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2103

  ИгГ2 - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2104

  ИгГ3 - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2105

  ИгГ4 - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2106

  ИгА  - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2107

  ИгМ  - нефелометрија

  1.197

  ИМУ2201-ИМУ2300

  АВТОПРОТИВНУКЛЕАРНИ ПРОТИВТЕЛА - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2201

  АНА Смеша (нРНП/См, См, Јо-1, СС-Б/Ла, СС-А/Ро, Пм-Сцл, Рибозомален П протеин, ЦЕНП, Сцл-70)- ЕЛИСА

  720

  ИМУ2202

  дв-ДНК (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2203

  Рибозомален П протеин (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2204

  СС-Б/Ла РНП (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2205

  СС-А/Ро РНП (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2206

  См (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2207

  нРНП/См (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2208

  ЦЕНП (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2209

  Сцл-70 (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2210

  Хистони (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2211

  РНП70 (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2212

  Нуклеозоми (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2213

  У1РНП (АНА) - ЕЛИСА

  720

  ИМУ2301-ИМУ2400

  АВТОПРОТИВМУСКУЛНИ ПРОТИВТЕЛА-ЕЛИСА

  598

  ИМУ2301

  Јо-1 (АНА, АСМА) - ЕЛИСА

  598

  ИМУ2302

  ев-ДНК (АСМА) - ЕЛИСА

  598

  ИМУ2303

  Пм-Сцл (АСМА) - ЕЛИСА

  598

  ИМУ2401-ИМУ2500

  АВТОПРОТИВОРГАН  СПЕЦИФИЧНИ ПРОТИВТЕЛА - ЕЛИСА

  698

  ИМУ2401

  М2-3Е (АМА) - ЕЛИСА

  698

  ИМУ2402

  ЛКМ1 (АМА) - ЕЛИСА

  698

  ИМУ2403

  ЛЦ1 (АМА) - ЕЛИСА 

  698

  ИМУ2404

  СЛА/ЛП (АМА) - ЕЛИСА

  698

  ИМУ2405

  ТПО (тироидеа) - ЕЛИСА

  698

  ИМУ2406

  ТГ (тироидеа) - ЕЛИСА

  698

  ИМУ2407

  ТСХ рецептор (тироидеа) - ЕЛИСА

  698

  ИМУ2408

  Париетални клетки на желудник - ЕЛИСА

  698

  ИМУ2501-ИМУ2600

  АВТОПРОТИВКРВНОСАДНИ ПРОТИВТЕЛА-ЕЛИСА

  692

  ИМУ2501

  Еластаза (АНКА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2502

  МПО (АНКА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2503

  ПР3 (АНКА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2504

  Катепсин Г (АНКА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2505

  БПИ (АНКА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2506

  Лактоферин (АНКА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2507

  АНКА Профил (МПО, ПР3, Катепсин Г, Еластаза, БПИ, Лактоферин) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2508

  Смеша бета 2 гликопротеин ИгАГМ (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2509

  Бета 2 гликопротеин ИгА (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2510

  Бета 2 гликопротеин ИгГ (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2511

  Бета 2 гликопротеин ИгМ (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2512

  Смеша кардиолипин ИгАГМ (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2513

  Кардиолипин ИгА (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2514

  Кардиолипин ИгГ (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2515

  Кардиолипин ИгМ (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2516

  Смеша фосфатидилсерин ИгАГМ (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2517

  Фосфатидилсерин ИгА (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2518

  Фосфатидилсерин ИгГ (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2519

  Фосфатидилсерин ИгМ (АФА) - ЕЛИСА

  692

  ИМУ2601-ИМУ2700

  АВТОРЕПРОДУКТИВНИ ПРОТИВТЕЛА - ЕЛИСА

  648

  ИМУ2601

  Спермални (репродуктивни) - ЕЛИСА

  648

  ИМУ2602

  Оваријални (репродуктивни) - ЕЛИСА

  648

  ИМУ2603

  Зона пелуцида (репродуктивни) - ЕЛИСА

  648

  ИМУ2701

  Циркулирачки имуни комплекси - ЕЛИСА

  598

  ИМУ2702

  Ц1 ку -  ЕЛИСА

  598

  ИМУ2710-ИМУ2750

  ПОСТВАКЦИНАЛНИ ПРОТИВТЕЛА - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2710

  Дифтеричен отров - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2711

  Магарешка кашлица - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2712

  Цитомегало вирус -ЕЛИСА

  736

  ИМУ2713

  Тетанусен отров - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2714

  Рубела ИгМ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2715

  Рубела ИгГ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2716

  Заушки ИгГ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2717

  Заушки ИгМ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2718

  Сипаници ИгГ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2719

  Сипаници ИгМ- ЕЛИСА

  736

  ИМУ2751-ИМУ2800

  ПРОТИВТЕЛА КОН ПРИЧИНИТЕЛИ НА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2751

  Херпес симплекс1 вирус ИгГ -  ЕЛИСА

  736

  ИМУ2752

  Херпес симплекс1 вирус ИгМ -  ЕЛИСА

  736

  ИМУ2753

  Хепрес симплекс вирус ИгГМ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2754

  Херпес симплекс 2 вирус ИгГ -  ЕЛИСА

  736

  ИМУ2755

  Херпес симплекс 2 вирус ИгМ -  ЕЛИСА

  736

  ИМУ2756

  Херпес симплекс вирус 1/2 ИгГМ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2757

  Хепрес симплекс смеша ИгA - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2758

  Варичела зостер вирус ИгА - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2759

  Варичела зостер вирус ИгГ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2760

  Варичела зостер вирус ИгМ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2761

  Инфлуенца ИгА - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2762

  Инфлуенца ИгГ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2763

  Инфлуенца ИгМ -  ЕЛИСА

  736

  ИМУ2764

  Параинфлуенца ИгА - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2765

  Параинфлуенца ИгГ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2766

  Параинфлуенца ИгМ - ЕЛИСА

  736

  ИМУ2801-ИМУ2900

  СИСТЕМСКИ АВТОПРОТИВТЕЛА - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2801

  Ткивна трансглутаминаза ИгГ - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2802

  Ткивна трансглутаминаза ИгА - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2803

  Глијадин ИгГ - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2804

  Глијадин ИгА - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2805

  Сахаромицес ИгГ - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2806

  Сахаромицес ИгА - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2807

  Цикличен цитрулиниран пептид - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2808

  ГБМ - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2809

  БП-180 - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2810

  Ацетил-холински рецептор - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2811

  Ганглиозид - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2812

  Миелин базичен протеин  - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2813

  Миелин асоциран гликопротеин - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2814

  Сулфатиди - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2815

  Хеликобактер пилори - ЕЛИСА

  1.068

  ИМУ2901-ИМУ2950

  АВТОПРОТИВТЕЛА-ЕЛИА

  908

  ИМУ2901

  дв-ДНК (АНА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2902

  У1РНП(АНА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2903

  РНП70(АНА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2904

  См (АНА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2905

  СС-Б/Ла РНП(АНА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2906

  СС-А/Ро РНП (АНА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2907

  ЦЕНП (АНА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2908

  Јо-1 (АНА, АСМА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2909

  Сцл-70 (АНА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2910

  АНА Смеша - ЕЛИА

  908

  ИМУ2911

  Цикличен цитрулиниран пептид - ЕЛИА

  908

  ИМУ2912

  МПО (АНКА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2913

  ПР3 (АНКА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2914

  ГБМ - ЕЛИА

  908

  ИМУ2915

  Кардиолипин ИгГ (АФА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2916

  Кардиолипин ИгМ (АФА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2917

  Бета 2 гликопротеин ИгГ (АФА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2918

  Бета 2 гликопротеин ИгМ (АФА) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2919

  Ткивна трансглутаминаза ИгГ - ЕЛИА

  908

  ИМУ2920

  Ткивна трансглутаминаза ИгА - ЕЛИА

  908

  ИМУ2921

  Глијадин ИгГ - ЕЛИА

  908

  ИМУ2922

  Глијадин ИгА - ЕЛИА

  908

  ИМУ2923

  ТПО (тироидеа) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2924

  ТГ (тироидеа) - ЕЛИА

  908

  ИМУ2951-ИМУ3000

  ЦИТОКИНИ И МЕДИЈАТОРИ - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2951

  ИЛ-1 алфа - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2952

  ИЛ-1 бета - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2953

  ИЛ-2 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2954

  ИЛ-4 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2955

  ИЛ-5 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2956

  ИЛ-6 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2957

  ИЛ-8 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2958

  ИЛ-10 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2959

  ИЛ-12 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2960

  ИЛ-16 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2961

  ТГФ бета 1- ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2962

  ТНФ бета - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2963

  ИФН алфа - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2964

  ИФН гама - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2965

  бцл-2 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2966

  Фас/Апо-1 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2967

  ЛТБ4 - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ2968

  Брадикинин - ЕЛИСА

  1.380

  ИМУ3001-ИМУ3050

  ТУМОРСКИ ОБЕЛЕЖУВАЧИ - ФИА

  1.798

  ИМУ3001

  Вкупен ПСА - ФИА

  1.798

  ИМУ3002

  Слободен ПСА - ФИА

  1.798

  ИМУ3003

  сооднос слободен/вкупен ПСА - ФИА

  1.798

  ИМУ3051-ИМУ3100

  ФУНКЦИОНАЛНИ КЛЕТОЧНИ ТЕСТОВИ

  5.351

  ИМУ3051

  Изолирање Ли на градиент - Фикол

  5.351

  ИМУ3052

  Бластна трансформација на лимфоцити-Тимидин

  5.351

  ИМУ3053

  Мешана култура на лимфоцити - Тимидин

  5.351

  ИМУ3054

  Квантитативна фагоцитоза - НБТ

  5.351

  ИМУ3055

  АДА во клетки - Аденозин

  5.351

  ИМУ3056

  АДА во серум - Аденозин

  5.351

  ИМУ3057

  АДА во плазма - Аденозин

  5.351

  ИМУ3101-ИМУ3200

  КД ОБЕЛЕЖУВАЧИ - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3101

  КД3 - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3102

  КД4 - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3103

  КД8 - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3104

  КД16 - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3105

  КД19 - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3106

  КД34 - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3107

  КД38 - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3108

  КД45 - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3109

  КД45РО - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3110

  КД45РА - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3111

  КД56 - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3112

  КД62Л - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3113

  ХЛА-ДР - ФПЦ

  2.302

  ИМУ3201

  Фагоцитна способност - ФПЦ

  2.168

  ИМУ3202

  Оксидативен прасок - ФПЦ

  2.168

  ИМУ3203

  Хемотаксична способност на неутрофили - ФПЦ

  2.168

  ИМУ3204

  Активност на КПУ - ФПЦ

  2.168

  ИМУ3205

  Дегранулација на базофили - ФПЦ

  2.168

  ИМУ3206

  Иг асоцирани со тромбоцити - ФПЦ

  2.168

  ИМУ3207

  Ретикулоцитни крвни плочки - ФПЦ

  2.168

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  X